Rekapitulace pro letošní ročník

Letošní ročník dostál jak se dalo čekat několika změn a novinek. Některé jsou na základě vaší zpětné vazbě jiné jsou jen výplodem našich chorých hlav. Tak začněme u herních mechanik a možností, zde proběhly ty největší změny a to už v byrokratickém kolečku během registrací.

Herní mechaniky
  • Během registrací dojde k načítání postav z loňského ročníku, tedy to co zvládli hráči na konci hry „uložit“. Myslíme samozřejmě i na ty postavy, které ve hře loni nebyly a nebo jejich hráči uložení neprovedli.
  • Největší herní novinkou a změnou je možnost chodit ven z osady a přítomnost obchodní stanice Mošnov. Možnost chodit ven přináší nové možnosti do samotné hry, které osada jako taková ze svého principu nabídnout nemohla. Skrývá, ale i nová nebezpečí a nebude to procházka růžovým sadem.
  • Došlo k drobným úpravám všech existujících herních mechanik, takže doporučujeme stránku přečíst celou a znovu. Jsou zde i novinky jako vakcína proti Kamennému moru, chladné (larp) zbraně, poškození zbraní a nebo dokonce i smrt hráče. Některé mechaniky jsou určené pouze pro konkrétní hráče či skupiny. Ti obdrží tištěnou formu až před samotnou hrou a nebude veřejně dostupná.
  • Dlouho očekávané chladné „larpové“ zbraně jsou tady a můžete si je do hry pořídit. Pravidla jsou jednoduchá a zbraně, projdou kontrolou před vstupem do hry. Následně ty zbraně, které jsou ve hře musí být správně označeny, obdobně jako je tomu u airsoft zbraní.
  • Letos ve hře nebudou přítomny airsoftové granáty značky TAGinn z důvodu nového provozního řádu areálu, který jakoukoliv pyrotechniku neumožňuje používat.
  • Novinkou pro zpestření je taky systém achievementů, stylových odznáčků, které může hráč za svou aktivitu získat a pyšnit se tak jimi před ostatními hráči.
  • Změny doznaly i ostatní herní mechaniky týkající se organizační části hry, vyzdvihujeme především reflexní vesty a problematika okolo odpadků.
  • S tím vším souvisí i úprava herních pravidel a jejich sjednocení a zjednodušení v co největší možné míře. To jestli je znáte a četli jste je, se dozvíme během registrací u testu z pravidel.
Příběhy a historky
  • Příběhová a dějová linka pro třetí ročník larpu, popisující veškeré události od konce druhého ročníku, až do začátku třetího.
  • Arabská komunita po dlouhém rozhodování a po mnoha nepříjemných incidentech se rozhodla opustit „bezpečné“ zdi osady Leskovec a vydat se za štěstím jinam.
  • Vakcína proti Kamennému moru se teď stala nedílnou součásti života v osadě a díky krysám se postupně šíří do širokého okolí.
  • Barmanka Taya otěhotněla a svému příteli jménem KAI, předala vedení baru, který teď vede celý Čerchill’s PUB.
  • Ve hře se objevily i nové atmosférické postavy, které nejenom mají podpořit vzniklé dějové linky nebo herní mechaniky, ale taky hru ozvláštnit.
  • Díky přítomnosti nové herní frakce Sogende, jsme se i víc dozvěděli o tzv. Kalmarském společenství, které vzniklo po dopadu na severu Evropy.
  • A za zmínku jistě stojí i epitaf samotného generála Pachenka, jehož skon na konci druhého ročníku překvapil spoustu lidí.
Ostatní
  • Byly aktualizovány kompletní popisy všech hlavních a vedlejších postav ať už těch aktivních, mrtvých nebo těch, které osadu opustily. Také jsme ve velké míře aktualizovaly popisy, motivace a cíle všech herních postav (jako jeden z největších loňských restů).
  • Aktualizací prošly i všechny sekce FAQ, tedy často kladených dotazů a byly rozděleny na herní a organizační.
  • Drobnou korekcí prošly i popisy frakcí, skupin, ale i jednotlivé popisy částí osady. Nejzásadnější aktualizací byl fakt opuštění osady arabskou komunitou.

Veškeré texty, změny a novinky lze dohledat zde na webových stránkách. O všem informujeme prostřednictvím blogu a pochopitelně i na sociálních sítích. 99% všech informací jsou k dohledání právě na webu. Zprvu se může zdát množství informací velké, ale má to svůj důvod, abychom nemuseli vše neustále opakovat a vy to měli na jednom místě hezky pohromadě. Pokud by se přeci jen něco našlo napište nám na e-mail nebo facebookový profil larpu. Nepište nám na soukromé profily!


A nezapomeňte i letos můžete přijet na akci dřív ať nemusíte brzo ráno se kodrcat po republice a hned po akci nám neutíkejte, opět vás čeká afterparty jako loni. Grilovaná klobáska, něco pod ní a k ní no a samozřejmě dojíst a dopít co zbylo.

Celý ORG tým už je právě cestě do herního prostoru, aby v potu tváře pro vás připravil letošní ročník. Postavit veškeré kulisy, plot dělící prostor na osadu a venkovní prostor, obchodní stanici a základní zázemí pro každou frakci a skupinu. Nesmíme zapomenout ani na přípravu herních úkolů, rekvizit a dalších serepetiček. Těšíme se na vás chásko!

Přejít nahoru