Vakcína proti Kamennému moru

Jistě jste už všichni četli úvodní příběh k třetímu ročníku a takže pro vás následující řádky budou zývačka. A pokud ne holoto tak to makejte napravit, je klíčový v mnoha směrech, aby jste se ve hře letos orientovali. https://asteroid-event.cz/2023/10/30/treti-rocnik-uvod/

Tentokrát budeme mluvit o vakcíně proti Kamennému moru a herních mechanikách s ní spojených. Což už si ti pozornější všimli právě v herních mechanikách na webu. Zmutovaná verze Kamenného moru, který zmutoval právě díky krysám je jedním ze stěžejních problémů. Absence léku a přítomnost pouhé „náplasti“ v podobě vakcíny, kterou vyvinuli naší doktoři z toho co zbylo ze vzorků léku. Ano toho léku co vyvinul zesnulý Kallaxson ze Sogende a měl být aplikován celé osadě.

Vakcína není příliš kvalitní a zdravotní stav osady, díky absenci sofistikovaného zdravotnictví taky není něco čím by jsme se mohli chlubit. Jsou tak neustále prováděny testy protilátek a na základě jejich výsledků jsou povoláváni ti, jejichž testy jsou negativní na protilátky a to k aplikaci vakcíny, aby vůbec přežili den. V horším případě, že projevují příznaky nákazou. Výrobu vakcíny mají na starosti právě doktoři, výroba je však nákladná a náročná. Přičemž vakcína samotná je velmi vzácný a důležitý artikl. A tady se dostáváme k herní mechanice.

Každý hráč, který bude označen na seznamu výsledků protilátek, musí podstoupit urychleně aplikaci vakcíny. Tento seznam výsledků mají k dispozici právě členové frakce Lékaři a vědci a ti tak musí zajistit aplikaci vakcíny v předem stanoveném časovém horizontu. A v tom lepším případě i zajistit dostatečné množství vakcín. Pokud hráč včas neobdrží vakcínu, jeho zdravotní stav se zhoršuje a musí být uložen do karantény (kde musí zůstat a nemůže nic dělat, jeho stav je kritický). Pokud ani během pobytu v karanténě nedostane hráč dávku vakcíny, umírá. Ano, vidíš dobře, chcípneš pokud to podceníš nebo to někdo posere. Pokud by došlo ke smrti hráče, dostane od ORG týmu zcela novou postavu.

Tak hodně štěstí osado.

Přejít nahoru